Saturday, April 29, 2006

Well, I just want to walk right out of this world, 'Cause everybody has a poison heart

Såg på svt24 nu i eftermiddags. Den första iakttagelsen som kunde göras var Daniel Nyhléns vita kavaj. Inte många kommer undan med vit kavaj, några få har blivit kända för det (se länk). Efter ha gjort denna smaklösa referens till en av 1900-talets katastrofer (i kvadrat) så vet jag inte längre vars denna post ska ta vägen. Jo, just det, plantageägare och Jan Malmsjö kommer undan med vit kavaj. Hursomhelst så var hela debatten rätt kul, från att ha diskuterat monarkin (man kan bara ana den devalvering av sin journalistiska integritet som KG Bergström såg ut att känna då han placerades vid samma bord som en skvaller-"journalist") så gick de vidare till att diskutera Första maj. Kontentenan är hursomhelst att kungen är enande för folket som helhet, medan Första maj inte är det. Proletärer i alla länder - förenen eder. Ja just det ja, det är arbetarklassen det handlar om; men sådant snack förenar inte folket i den korporativistiska hovstaten.

Jag vill också passa på att begå självkritik för ett tidare inlägg, självklart är det inte så, det kritiska omdömet för en tynande tillvaro.

Vill också haussa sena Ramones, vilken smärta. Desperationen och vanmakten i I Belive in Miracles:

I believe in miracles. I believe in a better world for me and you. Oh, I
believe in miracles. I believe in a better world for me and you.


Popmusik när den är som bäst. Ursäkta alla ekonomiska termer, en dålig vana, men ett tecken i tiden.

3 Comments:

Blogger Pappa said...

antar att folkstorm bara är förnamnet!

4:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

ramones är inget att haussa. Haussa istället Johnny Cotton.

8:02 AM  
Blogger Erik said...

johnny: Ja, sannerligen.

potmo: Det skulle bli konstigt om jag tog upp obskyra lokalkändisar. Jag vill bara bekräfta folks goda smak. Om man vill ha kontroverser och ett härligt ifrågasättande av den goda smaken får man söka sig någon annanstans.

3:58 AM  

Post a Comment

<< Home